maanantai 25. huhtikuuta 2011

Sitruunaisia röyhelöitä

Citron #2 valmistui jo eilen illalla ja kuvat ovat sen mukaisia...

Lankana Aade longin Red II ja menekki 173g 4,5:n pyöröllä. Tästä väriyhdistelmästä irtoaa aika lailla väriä, joten pesu ennen pingotusta on ihan välttämätöntä. Tosin tällä kertaa unohtui ottaa linkous pois villaohjelmasta ja huivi onnistui aavistuksen verran huopumaan koneessa. Ei kuitenkaan haittaa tässä tapauksessa, lopputulos on mieluinen.
Mitat huivilla suunnilleen 120 cm x 60cm. Tein yhden mallikuvion verran enemmän kuin ohjeessa ja päättelyssä menikin sitten tovi jos toinenkin kun silmukoita oli reilut 600 pääteltäväksi...
Ja se kovan onnen röyhelölaukkukin valmistui lopulta! Siitä vaan ei onnistu sisätiloissa saamaan kuvaa, jossa värit olisivat oikein. Vilkaiskaa siis edellistä postausta, jossa ulkokuva puolivalmiista laukusta.
300g Dropsin Paris-lankaa tähän meni ja kuten aiemmista postauksista selviää tein tähän pohjaosan ohjeesta poiketen. Nyt mahtuu hyvin tavaraa! Lisäksi kassinkahvat tein ohjeesta poiketen 8 silmukalla ja pituutta reilusti enemmän (n. 60cm), jotta tätä saattaa käyttää olkalaukkuna. En inhoa mitään niin paljon kuin noita kyynärtaipeessa roikotettavia lyhytsankaisia laukkuja...
 


Laukun teossa auttoi knittarit melkoisesti. Tein ensin röyhelöt valmiiksi odottamaan kiinnitystä kaapeleille ja vaihdoin aina tarvittavaan puikkokokoon. Röyhelöissä siis puikot 5,0 ja muussa osassa 3,5:t. Syntyy pyörönä aika vikkelään, mutta se langanpäiden päättely... Etenkin röyhelön vaalean lilojen langanpäiden päättely tuotti tuskaa, sillä niitä ei meinannut saada piiloon mitenkään nätisti. Noh, lopputulos on kelvollinen.  Laukkuun pitää varmaankin tehdä vielä vuori ja muutama sisätasku. Pitäisi kait kokeilla, vieläkö sitä osaisi ommella...

**************************************************************************************
Nyt onkin sitten outo tilanne. Kaikki keskeneräiset työt tällä hetkellä ovat vain UFOja ja päässä lyö ihan tyhjää mitähän seuraavaksi. Taisin siis parantua startiitista?? Tosin UFOtkaan ei tällä hetkellä houkuttele. Ulos aurinkoon siis!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

"Työtapaturma"

Tähän asti on päästy.

Aamulla päättelin tuhat ja yksi langanpäätä ja juhlin jo mielessäni, että jee enää olkahihnat ja laukku on valmis.

Ja sitten alkoikin sattua ja tapahtua...

Olkahihnoja tehdessä toinen Knittarikärki napsahti yhtäkkiä pituussuunnassa liuskoittuen poikki. ARGH. Onneksi välinevarastosta löytyi yksi orpo 3,5:n akryylikärki ja pääsen jatkamaan, mutta eipä laukku vielä tänään valmistukaan.
Höh.

Pitänee mennä arkena reklamoimaan tuo hajonnut kärki. Ei nyt viikon käytön jäljiltä saa väline noin pettää!


Noh, jotain mukavaa myös tässä päivässä.
Sain anopilta kassillisen mohair-lankoja. Rose mohairia 7 eri väriä ja jokaista yksi kerä. Kinkkistä, mutta eiköhän noista jotain keksitä.
Huom. takarivin punaisista toinen on Luxia, toinen tavallista Rosea.





Lisäksi neljä kerää Novitan Queen mohairia vuodelta miekka ja kirves. Enpä ole moisesta koskaan kuullutkaan eikä sitä löydy edes Ravelryn tietokannoista. Mitähän siitä tekisi??

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Röyhelöitä

Dropsin Röyhelölaukun ohjetta hauduttelin aikani ja lopulta päädyin muokkaamaan ohjetta tekemällä laukkuun pohjakappaleen sen sijaan, että olisin vain ommellut pohjasauman kiinni. Pitäähän sitä nyt laukkuun mahtua kunnolla tavaraa!

Tilannekuvia, jotka jostain kumman syystä kieltäytyvät näkymästä Ravelryssa?!?
Vinoneulottu pohjapala
Laukku alkaa muotoutua
Ensimmäisen röyhelön kiinnitys edessä
Ensimmäinen röyhelö paikoillaan!
Viimeisessä kuvassa ovat värit lähinnä oikeaa, eli tumma ja vaalea lila. Eiköhän tästä pikkuhiljaa laukku synny. Ainakin inhoni helmineuletta kohtaan on hetkellisesti kateissa. Saattaa kyllä palata, kunhan laukku on saatu valmiiksi...

Pitää varmaankin tehdä tähän vielä vuoripussukka, jotta tavarat pysyy paremmin matkassa. Vieläköhän sitä osaisi ommella?

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Aurinkovoimaa

Kun bongasin tämän ohjeen Knittyn uusimmasta numerosta, se oli ihan pakko saada hetimiten puikoille. Varsinkin kun lanka oli jo odottamassa oikeanlaista ohjetta.

Lankana Austermann Step Classic, jota kului 4,5:n puikoilla semmoiset 110g. Aivan ihana lanka! Kilpailee suvereenisti ykköspaikasta Fabelin kanssa.
Huivin mitat 60cm keskeltä ja siipiväli 150cm.

Ohjeesta poiketen tein aloituksen erilailla, kun halusin sen näyttävän samanlaiselta kuin ainaoikein reunus.

Miksi ihmeessä noita silmukkamerkkejä kylvetään joka paikkaan monessa ohjeessa? Ei tähän tarvinnut kuutta merkkiä, kaksi riitti vallan mainiosti erottamaan sektorit toisistaan. 

Ohje oli helppo, vain reunapitsi vei vähän enemmän aikaa ja vaati keskittymistä. Tämä syntyi muutamassa päivässä.

Tämän pingottaminen olikin sitten työn ja tuskan takana! Ja viivytti valmistumista... 
Itse ohjeesta ei löydy kuvia kokonaisesta huivista, joten muoto oli puhdas mysteeri. Eikä Ravelrystakaan löytynyt muita, jotka olisivat tämän jo tehneet.





Lopputuloksesta ei siten tullut symmetrinen, mutta anti olla. Uudelleen en ala pingottamaan, eikä tuo epäsymmetrisyys erotu huivin ollessa kaulassa. Hyvin toimii siis kaulahuivina ja pääsee ensi viikolla töihin levittämään pääsiäisen keltaista tunnelmaa työkaverien keskuuteen.

Ja heti uusia töitä puikoille... (huomaa monikko!)
Jaa miten niin tässä kuussa piti neuloa noita UFOja pois kuleksimasta??

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Keeping it simple part 2


Huivihullutus jatkuu! Toinen "Simppeli" uunista ulos.

Tähän meni kerä Tico ticoa ja viitisen grammaa keltaista Austermann Step:ä pariin viimeiseen kerrokseen, mutta lopullinen paino on tasan 100g!  
Hieman taisi olla painovajausta tico-kerässä. 

Huivi on tehty samoilla muutoksilla kuin edellinenkin ja myös 4,5:n pyöröllä.

Kuten jo varoittelinkin, kuvaaminen hankaloitui melkoisesti lumihankien kadottua pihalta. Näihin on siis tyytyminen. 

Mitat 70 cm x 170 cm. Korkeutta on saman verran kuin edeltäjällä, mutta leveyttä tuli n. 30 cm vähemmän. Outoa.

 





Mukavan yksinkertainen matkaneuleeksi, mutta toista tehdessä kyllästys iski jo aika pahasti loppua kohden. Siispä uusia haasteita kohti!

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Keeping it simple

Ensimmäinen huivi uunista ulos. Toinen on siis jo puikoilla.
Malli on nimeltään Simple shawl ja se on nimensä mukaisesti todella simppeli tehdä. Ohjetta ei alun jälkeen tarvinnut katsoa eli sopiva työ mukana kuljetettavaksi.

Nyt vasta ensimmäistä kertaa Novitan Tico ticoa puikoilla. Pitkään siinä kestikin, ennenkuin teki mieli ottaa lanka kokeiluun. Ohje löytyy Ravelrysta ja siitä poiketen tein reunoissa 2s:lla ainaoikeaa ja aloitinkin hieman eri tavalla. Hmm. Aloitusreunasta unohtui ottaa kuva...

Huiviin meni yksi kerä Tico ticoa ja strategisesti se loppui juuri pari kerrosta ennen loppua, joten jatkoin sujuvasti mustalla Fabelilla. Lankaa meni yhteensä 106g 4,5:n puikoilla ja tämän ansiosta sain viime kuun lankatilastoni täpärästi miinuksen puolelle.

Tässä kävi kuten alunperin epäilinkin. Ensikokemuksena Tico tico osoittautui ihan kelvolliseksi huiveihin, mutta edelleenkään en innostu ajatuksesta tehdä tuosta langasta sukkia. Taidan olla niin Fabelin lumoissa, etten suostu heikompaan laatuun enää koskemaan.

 
Tämä taisi olla viimeinen huivi tänä keväänä, jonka saattoi kuvata pihalla lumihangen päällä (vesisateessa...) Luvassa siis huonompia kuvia jatkossa. Consider yourself warned!